Breaking News
Loading...

5 Sifat Orang Dilihat Dari Cara Menggunakan Bantal

12:28 AM


Tau Nga Sih, ternyata cara orang menggunakan bantal dapat digunakan untuk mengetahui sifat orang tersebut. Inilah ke 10 sifat orang yang dapat dilihat dari bantalnya :
 
 
1. Memeluk Bantal 
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, musik dan sastra. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2. Menggunakan Banyak Bantal
 
Mereka biasanya kurang keyakinan. Dalam kehidupan seharian, mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

 
3. Tidur Dengan Satu Bantal 
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan pikiran dan bukan nafsu semata-mata.
 
 
4. Meletakkan Bantal di Bawah Kaki 
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dengan orang ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita. Mereka tidak suka berusaha.


5. Tidur Tanpa Bantal 
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

jangan lupa "like" disini yah 
 
Toggle Footer